Продължете към съдържанието

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ на 140 години

IMG000227932На 10 декември се навършват 140 години от създаването на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, гр. София.

По този повод, за да се почете тази достойна годишнина, ръководството на Библиотеката организира редица мероприятия, като програмата по честванията започна на 5 декември с валидиране на пощенска марка „140 години Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и приключва днес – 10 декември, с тържество в Централно фоайе по повод на 140-ия рожден ден на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Гост на празника на Библиотеката с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и свещеник Костадин Тренев.

Епископ Поликарп прочете поздравителен адрес към г-жа Красимира Александрова, директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и нейните сътрудници и гости от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Епископ Поликарп поднесе скъп дар на Библиотеката – рамкиран Антиминс, осветен на 5 декември 1923 г. от Софийския митрополит Стефан, който да им бъде за благословение и поощрение в работата и благородните дела.

Представителите на Негово Светейшество присъстваха и на откриването на стая на книгата, в която е показана историята на книгата от древни времена до наши дни.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content