Продължете към съдържанието

Посещение при децата от Дом за медико социални грижи “Св. Иван Рилски” в кв. Лозенец

IMG000112378На 13 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха Дом за медико социални грижи за деца “Св. Иван Рилски”, гр. София, кв. Лозенец.

Целта на посещението бе във връзка с предстоящия празник Рождество Христово, светата митрополия да зарадва децата в нужда и да им даде малка утеха и радост с подаръци и добро отношение в тези светли дни.

Подаръците, които бяха раздадени на всяко детенце са предоставени от благотворителната акция „От деца за деца – 2018“, която Софийска света митрополия организира от своите два отдела: „Милосърдие и благотворителност“ и „Духовно-просветен“, чрез учениците, които изучават предмета Религия-Християнство-Православие на територията на Софийска епархия.

На г-жа Елена Кундурджиева, директор на Дома, която посрещна представителите на Митрополията, епископ Поликарп подари от името на Негово Светейшество диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица, за благословение и духовна радост, както и на целия персонал по едно църковно календарче за 2019 г.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content