Продължете към съдържанието

Представители на Негово Светейшество посетиха Специално училище за ученици с увреден слух „проф. д-р Дечо Денев“ – София

IMG000213456На 14 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха Специално училище за ученици с увреден слух „проф. д-р Дечо Денев“ – София.

Целта на посещението бе във връзка с предстоящия празник Рождество Христово, светата митрополия да зарадва децата, които се учат в учебното заведение.

Подаръците, които бяха раздадени са предоставени от благотворителната акция „От деца за деца – 2018“, която Софийска света митрополия организира от своите два отдела: „Милосърдие и благотворителност“ и „Духовно-просветен“, чрез учениците, които изучават предмета Религия-Християнство-Православие на територията на Софийска епархия.

Епископ Поликарп и представителите на Софийска света митрополия бяха посрещнати от г-жа Севдeлина Джонгарска, директор на училището и от множество ученици.

На всички 271 ученика бяха раздадени подаръци, като преди това епископ Поликарп поздрави децата и им сподели за кампанията, която са подкрепили техни връстници изучаващи предмета Религия.

На г-жа Джонгарска епископ Поликарп подари диптих с образите на Господ Иисус Христос и Света Богородица, от името на Негово Светейшество, с пожелание за здраве, радост, както на нея, така и на нейните сътрудници, на родителите и учениците.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content