Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня за св. Наум Охридски Чудотворец

IMG00007345На 23 декември Православната църква чества паметта на св. преп. Наум Охридски Чудотворец

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, на 22 декември посети столичния храм „Св. Наум Охридски“ в кв. Дружба и оглави вечерното богослужение.

Във вечерното молитвено последование взеха участие ставрофорен иконом Христо Пудин, председател на Църковното настоятелство при празнуващия храм, храмовото духовенство, йеродякон Вартоломей и дякон Асен.

По време на вечернята, бе отслужено и последованието на петохлебието.

След богослужението, епископ Поликарп произнесе кратко слово за празника и призова присъстващите християни да подражават на живота и делата на св. Наум Охридски Чудотворец и да бъдат достойни негови чеда и последователи.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, за да са все така усърдни във вярата, надеждата и любовта и бъдат верни чеда на Църквата Христова.

Поздрав към епископ Поликарп поднесе ставрофорен  иконом Христо Пудин, който благодари за посещението на епископ Поликарп в енорията.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content