Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия в чест на св. Наум Охридски Чудотворец

IMG00114435На 23 декември Православната църква чества паметта на св. преп. Наум Охридски Чудотворец

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети столичния храм „Св. Наум Охридски“ в кв. Дружба и оглави празничната света Литургия.

В светата Литургия взеха участие ставрофорен иконом Христо Пудин, председател на Църковното настоятелство при празнуващия храм, храмовото духовенство – протойерей Илия Манолов, протойерей Владимир Дойчев, свещеник Владимир Гълъбов, йеродякон Вартоломей и дякон Асен.

Клиросното пение бе оглавено от множество псалти, ръководени от г-н Андрей Касабов и г-н Тянко Николов. В клиросното пение с молитвено сладкопение се включи и йеромонах Юстин, от Зографския манастир на Света Гора – Атон.

След светата Литургия, епископ Поликарп произнесе кратко слово за неделята и празника и призова присъстващите християни да подражават на живота и делата на св. Наум Охридски Чудотворец и да бъдат достойни негови чеда и последователи. Да посрещнат с отворени обятия и сърца Младенеца Христос и да Му бъдат предани във всичко.

Епископ Поликарп поздрави духовенството и присъстващите благочестиви християни от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, за да са все така усърдни във вярата, надеждата и любовта и бъдат верни чеда на Църквата Христова.

Поздрав към епископ Поликарп произнесе ставрофорен  иконом Христо Пудин, който благодари за посещението на епископ Поликарп в енорията и му подари икона с образа на св. Серафим, Софийски Чудотворец.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content