Продължете към съдържанието

Богоявленски водосвет и за децата на София

IMG00181456На 6 януари – Богоявление, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в Спортен комплекс "Силвър Сити", гр. София, се проведе духовно тържество за най-малките духовни чеда на епархията.

От Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, бе извършено богоявленско водоосвещение, както и хвърлен кръстът, за който се хвърлиха в басейна около 40 деца от 8 да 14-годишна възраст.

Кръстът бе хванат от малкия четиринайсет годишен Боян, който ще задържи честния кръст една седмица в дома си, за благословение, след което ще го върне в Софийска света митрополия. На Боян бе предоставен подарък от името на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Организатори на събитието бяха Софийска света митрополия, Спортен комплекс "Силвър Сити" и неделното училище при храм „Рождество Христово“, гр. София.

На всяко дете бе дадено нагръдно кръстче, за благословение и спомен от богоявленското събитие, както и подготвена почерпка.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content