Продължете към съдържанието

Празник на дарителството и човечността се проведе в Пирогов

IMG00011На 15 януари в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, гр. София, се проведе тържество посветено на доброто – дарителството и човечността.

По покана на проф. Асен Балтов, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети болничното заведение и отслужи водосвет за здравето и благоденствието на всички трудещи се и лекуващи се в Пирогов.

На тържеството бе открит бюст-паметник на Отто Биелигк, основният дарител за изграждането на болница, която през годините се утвърждава като една от най-добрите болнични заведения и е наследена от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Бюстът на Отто Биелигк е премахнат през 1945 г. и от тогава не е ясно къде се намира. Затова ръководството на Пирогов, след доста усилия организира поставянето на нов бюст-паметник.

Гост на празника бе Негово Величество цар Симеон II, акад. Христо Григоров, председател на БЧК, както и много представители на различни организации, лекари и младежи от БЧК.

Негово Преосвещенство подчерта, че е необходимо по-често да си спомняме за дарителството и човечността, за да продължим добрите дела на нашите предци и ги предадем на идните поколения.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content