Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Посланика на Швейцария Н.Пр. Мюриел Берсе Коен

DSC 3426Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с Н.Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а повод за нея бе желанието на посланик Коен да се представи пред Светейшия Български патриарх и да изрази задоволството си от добрите отношения между България и Швейцария. Според Мюриел Коен българите имат нужда от подкрепа, за да съхраняват и запазват националното си достойнство и родолюбие.

По време на срещата бяха повдигнати въпроси и за двустранното сътрудничество между България и Швейцария, както и за проекти, които двете страни извършват в подкрепа на малцинствата и хората в неравностойно положение.

На срещата участие взеха и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и ставр. ик. Ангел Ангелов. Приемът завърши с благопожелания за продължаване на добрите двустранни взаимоотношения между страните, като Негово Светейшество пожела на посланик Коен бъдещи успехи и заяви готовността си и на следващи подобни срещи.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content