Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня в чест на св. Харалампий в с. Богданлия

IMG0018578На 9 февруари, в навечерието на празника на св. Харалампий, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети енорията на с. Богданлия, община Елин Пелин.

Той отслужи празнична вечерня в храм "Свети Харалампий" в селото, което посреща храмовия си празник с обновление.

На вечерното богослужение присъстваха кметът на община Елин Пелин – доц. Иван Симеонов, Николай Плещов – председател на Обищинския съвет и десетки жители на селището.

В края на вечернята еп. Поликарп се обърна с пастирско слово към изпълнилите храма християни. Той припомни житието на св. Харалампий, поздрави енорияшите с настъпващия празник и им отправи благопожелания.

 

+++

Храмът "Свети Харалампий“ в с. Богданлия е обявен за паметник на културата с местно значение през 1996 г. През есента на 2014 г. е избран инициативен комитет за възстановяване на културнто наследство, като за целта е разкрита дарителска сметка. Задача на инициативния комитет е събиране на финансови средства, изготвяне на проект и извършване на необходимите дейности по възстановяване, ремонтиране и реставрация на църквата.Строително-ремонтните работи по възстановяването на културното наследство са извършени за пет месеца с дарения от Геотехмин ООД и Геотрейдинг АД.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content