Продължете към съдържанието

Неделя Сиропустна в гр. Бобов дол

IMG0011012На 10 март – Неделя Сиропустна, Сирни заговезни, с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети гр. Бобов дол и отслужи света Литургия в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

В светата Литургия съслужиха иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия,  протойерей Архангел Ваклин, протойерей Радослав Ваклин, дякон Асен Каньов, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Архиерейската света Литургия бе уважена от г-жа Елза Величкова, кмет на Община Бобов дол и много благочестиви и православни вярващи християни.

По време на богослужението епископ Поликарп пострига за „иподякон“ десет годишния Райко Ваклин.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе слово, в което засегна важни моменти от евангелското четиво и подчерта, че в неделя Сиропустна си спомняме за това, че е потребно от сърце да простим съгрешенията на нашия ближен, да имаме истински духовен и телесен пост, както и да създаваме съкровище на небесата, тоест, да имаме достоен и добродетелен живот и чрез всичко това да се спасяваме.

Епископ Поликарп изказа благодарност към архиерейския наместник, предстоятеля на храма протойерей Радослав Ваклин, за прекрасната организация на тържеството, както и на всички дошли, за да участват в светата Литургия. Той благодари и на всички певци и дарители, допринесли за благолепието на богослужението и храма.

Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, за да живеят в православната вяра и я предават на идните поколения.

Приветствие към архиерея поднесе протойерей Радослав Ваклин и г-жа Елза Величкова, кмет на Община Бобов дол.

Всички дошли на молива, бяха поздравени лично от епископ Поликарп, който поднесе на вярващите и по една иконичка за благословение и спомен от тържеството.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content