Продължете към съдържанието

Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Самоков

IMG000386784На 20 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в митрополитски храм „Успение Богородично“, гр. Самоков, бе отслужена Архиерейска преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Михаил Колев, председател на храма и архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, заедно с храмовото духовенство и свещенослужители от околията, както и дякон Лука Китин, дякон Георги Читалов, дякон Георги Марков и дякон Димитър Николов.

Клиросното пение бе изпълнено от йеродякон Вартоломей, г-н Иван Тупаров и свещенослужители от града.

Молитвено участие в светата Литургия взе и г-н Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков.

След светата Преждеосвещена литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Самоковска духовна околия, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лек и спасителен пост, чрез който да се удостоят да се насладят и на Възкресението на Господ Иисус Христос.

На всички присъстващи свещенослужители епископ Поликарп раздаде от името на Негово Светейшество книгата „Философия на православното пастирство“, за благословение и духовно богословско укрепване в проповедническото служение.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content