Продължете към съдържанието

Бе открита изложбата „Да бъде благословен хляба и живота“

IMG00045234На 21 март в Регионален исторически музей – София, бе открита изложбата на Антонио Василев „Да бъде благословен хляба и живота“.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, на откриването на изложбата присъства Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Откриването на изложбата бе уважено и от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянската света обител и архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия.

Приветствия при откриването на изложбата направиха г-н Тодор Чобанов, зам.-кмет на София, авторът на изложбата г-н Антонио Василев и Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, който поздрави автора на изложбата от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и му пожела здраве и сили, за да запознава българина с духовните традиции които са били дълбоко впити в ежедневието на нашия народ, което показва, че той не е православен християнин само номинално, но и по дух и истина и да предава тази духовна връзка и на идните поколения.

В изложбата са включени печати за просфори, кръстове за благословение с просфорен печат, стенни домашни икони, йерусалимии, щампи и църковна утвар.

Изложбата ще бъде достъпна за всеки посетител до 30 юни 2019 г.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content