Продължете към съдържанието

Празнична вечерня за Благовещение в столичния храм “Св. София – Премъдрост Божия”

IMG02346На 25 март Църквата  радостно отбелязва празника Благовещение – деня, в който архангел Гавриил се явява на св. Дева Мария, за да й съобщи Божията воля, че тя ще зачене и роди дългоочаквания Месия. Тази Блага вест дава и наименованието на празника, който Църквата празнува още от VІІ век.

Благовещение е денят, който по особено тържествен начин се отбелязва в старинния столичен храм „Света София – Премъдрост Божия“, приел го за свой храмов празник.

В навечерието на празника, 24 март, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп.Поликарп, викарий на Софийския митрополит отслужи архиерейска вечерня с петохлебие.

В богослужението взеха участие храмовото духовенство, во главе със ставроф. ик. Ангел Ангелов, който е предстоятел на храма, и дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей.

Молитвено и певческо участие взеха архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, свещенослужители от различни софийски храмове и храмовото духовенство. 

В края на вечерното богослужение епископ Поликарп поздрави църковното изпълнение с настъпващия празник и като пожела винаги да пребъдваме под покрова на Божията Майка благослови събралия се в неделната вечер богомолен народ.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content