Продължете към съдържанието

В Долна баня отбелязаха празник Благовещение

img 1453 20190326 1336447412На един от най-светлите и пролетни християнски празници Благовещение от ранни зори в слънчевия и топъл ден десетки миряни, деца, младежи и семейства от Долна баня изпълниха енорийският храм "Успение на Пресвета Богородица" и присъстваха на отслужените за празника Утреня и Златоустова литургия.

Празничната църковна служба бе водена от свещеник Емануил Димитров – син на енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, а в нея взеха участие и децата от курса по вероучение в църковното неделно училище от Средното училище "Неофит Рилски" с ръководител началната учителка Ива Тунчева. Те по своеобразен начин украсиха заедно с дамския църковен хор празничната служба в Деня на майката, като пяха и изпълниха молитви и тропари.
В празничния ден своята молитва за благополучие в семейството и курбан за здраве получи от отец Пламен Димитров бившата библиотекарка в народно читалище "Рила-1898" Марийка Драганова. В края на църковната служба в храма дойдоха и малчугани от Детска градина "Юрий Гагарин" водени от своята учителка Красимира Иванова. Те с внимание изслушаха разказа на свещеника за празника Благовещение, след което запалиха и свещичка за здраве.

Текст и снимки: Любомир Кузев

{joomplucat:983 limit=8|columns=3}

Visits: 0

Skip to content