Продължете към съдържанието

Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Кюстендил

IMG038329На 27 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Св. Мина“, гр. Кюстендил, бе отслужена Архиерейска преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Генади Генадиев, председател на храма и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, заедно с храмовото духовенство и свещенослужители от околията, както и йеродякон Вартоломей, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Клиросното пение бе изпълнено от свещенослужители от гр. Кюстендил и околията.

След светата Преждеосвещена литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела да изглаждат себе си като добри и достойни християни и свещенослужители и с подобаваща радост и мир да посрещнат Христовото Възкресение.

Приветствие към епископа поднесе иконом Генади Генадиев, който чрез него благодари на Негово Светейшество за духовната грижа и любов, които има към Кюстендилска духовна околия.

Молитвено участие в светата Литургия взе и г-н Петър Паунов, кмет на община Кюстендил със своето семейство.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content