Продължете към съдържанието

Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Дупница

IMG7401На 29 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Дупница, бе отслужена Архиерейска преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Георги Паликарски, председател на храма и архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, заедно с храмовото духовенство и свещенослужители от околията, както и йеродякон Вартоломей, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Клиросното пение бе изпълнено от църковни певци при храма.

След светата Преждеосвещена литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела да изглаждат себе си като добри и достойни християни и свещенослужители и с подобаваща радост и мир да посрещнат Христовото Възкресение.

Приветствие към епископа поднесе иконом Георги Паликарски, който чрез него благодари на Негово Светейшество за духовната грижа и любов, които има към Дупнишка духовна околия.

На всички свещеници, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, епископ Поликарп подари по една книга за благословение и духовен спомен, както и за богословско обогатяване на духовниците.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content