Продължете към съдържанието

25 години ДВГ „Медени звънчета“ – Самоков

IMG71252На 29 март в салона на Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859“, гр. Самоков, се проведе тържество посветено на 25-годишнина от създаването на ДВГ „Медени звънчета“ – Самоков.

Тържеството бе организирано от ръководството на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, гр. Самоков.

Основател на състава и негов ръководител е г-жа Даниела Георгиева.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на празничния концерт присъства и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с иконом Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, свещеници от Самоков и монахиня Пелагия, игумения на манастир „Покров Богородичен“.

Епископ Поликарп поздрави директора на училището, ръководителя на състава, както и всички бивши и настоящи артисти от „Медени звънчета“ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и усъвършенстване в певческото изкуство, за да радват публиката, както в България, така и в чужбина. Той подари на състава икона с образа на св. Йоан Рилски за благословение, както и за всеки изпълнител нагръдно кръстче.

Гости на тържеството бяха също така и г-н Владимир Георгиев, кмет на община Самоков и г-жа Росица Иванова, началник на РОУ – София-регион.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content