Продължете към съдържанието

Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи Преждеосвещена св. Литургия

IMG085309На 5 март, петъчния ден на четвъртата седмица от Великия пост, в столичния храм "Св. Богородица – Живоприемен източник" бе отслужена Архиерейска преждеосвещена св. Литургия.

Светата преждеосвещена Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, протойерей Симеон Иванов, предстоятел на храма, протойерей Илиян Алексиев, протойерей Стефан Рачев, свещеник Петър Симеонов, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Клиросното пение бе изпълнено от църковни певци от гр. София.

След светата литургия епископ Поликарп произнесе кратко духовно слово, в което насърчи вярващите да извървят предстоящия пост с духовна ревност, мир и спокойствие, за да се насладят и на Възкресението Христово и бъдат добър пример за нашето общество.

"Св. Църква е разпоредила по време на Великия пост, за да не лишават вярващите от св. Причастие, да се отслужва всяка сряда и петък Преждеосвещена литургия, както и в дните, когато има светийски празници. Това е, за да се единим с Христа и да не отпадаме духом… Нищо не може да замени Тялото и Кръвта Христови"- каза в словото си още еп. Поликарп.

Епископ Поликарп поздрави председателя на храма, свещенството, певците и вярващия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

В знак на благодарност, отец Симеон поднесе на епископа красив букет цветя и пасхална украса на дикири и трикири.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 1

Skip to content