Продължете към съдържанието

Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи св. Литургия в столичния храм “Възнесение Христово”

IMG00087436На 10 април, в столичния храм "Възнесение Христово" бе отслужена  Архиерейска преждеосвещена св. Литургия. Тя бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха протойерей Валентин Тупаров, председател на храма, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей,  дякон Лука Китин и дякон Георги  Читалов.

След светата литургия епископ Поликарп произнесе кратко духовно слово, в което насърчи вярващите да  продължат с духовна ревност Велкия пост като подчерта, че тази пета седмица  е особено покайна и през нея се изпълняват целия Покаен канон на св. Андрей Критски и целия акатист на св. Богородица.

"Да се насладим с чисти сърца, с чисти души и с обновен дух да посрещнем славното Христово Възкресение… Казали сме, че покаянието означава да преобразим своя живот, да промениш ума си т. е. да отхвърлиш всичко онова, което в тебе е недостойно, да го изкореняваш според силите и възможностите през всички дни на живота си. Нека в тази пета седмица да обновим покайното си чувство, да подновим покайното си настроение с молитва и да пристъпим с дръзновение към св. Христови Тайни"

Епископ Поликарп поздрави председателя на храма, свещенството, певците и вярващия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и преподаде първосветителското му благословение.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК – 2

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Весела Игнатова и Александър Ангелов

Visits: 0

Skip to content