Продължете към съдържанието

В София съборно бе прочетен целият канон на св. Андрей Критски

IMG00032064

В сряда, 10 април, в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя" бе отслужено  Малко повечерие и прочетен целият Покаен канон на св. Андрей Критски, както се полага според богослужебния типик през петата седмица от Великия пост.

Трогателното, молитвено последование бе изпълнено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийска митрополия, в съслужение с храмовото духовенство.

Църковните песнопения бяха изпълнени от Софийския свещенически хор, под диригентството на иконом Кирил Попов. Молитвено участие в покайното богослужение взе протосингелът на Софийска епархия – архимандрит Василий.

В края на богослужението, Преосвещеният епископ Поликарп се обърна със слово към църковното изпълнение, в което каза, че Покайният канон на св. Андрей Критски, който винаги докосва човешките сърца, е не само едно песнопение, но той е преди всичко молитва. Той отправи благопожелание за очистване на душите и сърцата ни в оставащите дни на Великия пост и преподаде патрииаршеския благослов на Българския патриарх.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Текст и снимки: Весела Игнатова

Visits: 0

Skip to content