Продължете към съдържанието

Състоя се Великденски концерт на Хора на софийските момчета

IMG00136542На 29 април в столичния храм „Св. Параскева“ Хорът на софийските момчета с диригент проф. д-р Адриана Благоева изнесе традиционния си Великденски концерт.

Той бе организиран от Софийската св. митрополия с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и със съдействието на Сдружение „Хор на софийските момчета“. Концертът бе предаван на живо от БНТ 2.

В концертната програма са включени творби на български и руски композитори, сред които Добри Христов, Петър Динев, Стоян Бабеков, Александър Архангелски, Александър Касталски, Алексей Туренков, о. Сергей Трубачов и др.

Водещ на Великденския концерт бе иконом д-р Кирил Попов.

Гост на концерта бе Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който след музикалното мероприятие отправи пасхален поздрав към участниците и гостите от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

На всички артисти от хора на Софийските момчета, епископ Поликарп раздаде подарък от името на Негово Светейшество, с пожелание за много здраве, радост и преуспяване, както духовно, така и творческо.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content