Продължете към съдържанието

С особена тържественост бе почетена паметта на св. цар Борис в София

IMG00046246На 2 май – Светли четвъртък, Църквата почита паметта на св. цар. Борис – Михаил Покръстител и на св. Атанасий Велики.

По този повод в столичния храм „Св. цар Борис“, в кв. „Овча купел“, с архиерейска света Литургия бе почетен храмовия празник на църквата.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В светата пасхална Литургия съслужиха свещеник Димитър Кабуров и храмовото духовенство – свещеник Валентин и свещеник Атанас, както и йеродякон Вартоломей.

Клиросното пение бе оглавено от Петър Адъмджелар.

В края на светата Литургия, посветена на Възкресение Христово – Пасха и на патрона на храма св. цар Борис, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит офикира предстоятеля на храма свещеник Димитър Кабуров за протойерей.

Епископ Поликарп сподели пред православните християни за неговото усърдие, благонравие и достойно служение и изяви, че това отличие му е за духовно поощрение.

След края на празничното богослужение епископът се обърна с благо слово към всички присъстващи и говори за живота на двамата почитани светии и особено за св. цар Борис, патрон на храма.

Той подчерта за силната им вяра, надежда и най-вече любов, с които са украсили своя живот и пожела на всички да им подражават.

Думи на благодарност към епископа поднесе и протойерей Димитър Кабуров. Той благодари чрез епископа на Негово Светейшество за духовните грижи които проявява към братството и енорията.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content