Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МП

102В сградата на Софийска св. Митрополия се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство Владимирския и Суздалски митрополит Евлогий от Руската православна църква.

В срещата участие взеха Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, Мелнишки епископ Герасим и архим. Михаил, игумен на Чекотинския манастир.

По време на приема бяха споделени думи на добро приятелство през изминалите десетилетия. Митрополит Евлогий сподели за спомените си от познанството с блаженопочившия патриарх Максим, както и радостта си от канонизацията на св. Серафим Софийски. Той подари издания, подготвяни и публикувани от неговата митрополия, на Светейшия ни патриарх като му пожела изданията да спомнят за срещата им.

Митрополит Евлогий е на посещение у нас по покана на Ловчанския митрополит Гавриил и празника на св. Братя Кирил и Методий, които са патрон на катедралния храм в гр. Ловеч. Като част от посещението на митрополит Евлогий бе поклонението и пред чудотворната икона на Майката Божия в Троянския манастир.

Текст и снимки: Ангел Карадаков – http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=290461

Visits: 0

Skip to content