Продължете към съдържанието

Празнично водоосвещение в с. Гара Елин Пелин в чест на светите равноапостолни царе Константин и Елена

IMG00040241На 21 май, Православната църква почита паметта на светите велики царе и равноапостоли Константин и Елена.

По този повод, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети новостроящия се храм „Св. равноапостолни царе Константин и Елена“ в с. Гара Елин Пелин, където отслужи празничен водосвет и благослови присъстващите православни християни.

По време на молитвеното богослужебно последование, епископ Поликарп освети и празнична обща трапеза, на която всички, като едно голямо семейство седнаха на духовна приказка и размисли върху живота на светите царе Константин и Елена.

В празничния водосвет участие взеха и духовници от София и региона, които в братолюбие и задружност подкрепиха свещеник Серафим Мишев, който се е заел с нелеката задача, да доизгради новостроящия се храм в чест и памет на светите равноапостолни царе Константин и Елена.

Празникът бе уважен и от г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма, г-н Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин, както и кметове на населени места, бизнесмени и представители на различни институции и учреждения.

Епископ Поликарп поздрави и благослови всички събрали се на празничния водосвет от името на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и духовни сили, както и да имат благословението Божие по молитвите на небесните закрилници на новостроящия се храм.

Епископът и присъстващите бяха поздравени с тропара на Възкресение Христово от местни деца, както и от предстоятеля на новостроящия се храм отец Серафим Мишев, който благодари за високото посещение и благословение.

На празника бе осветен и празничен общ обяд-храна и раздадена на вярващите християни от с. Гара Елин Пелин.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 2

Skip to content