Продължете към съдържанието

Бяха отбелязани седем години от земетресението в гр. Перник и с. Дивотино

IMG00040278На 22 май, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети гр. Перник, а впоследствие и с. Дивотино, по случай 7 години от земетресението, което разклати земните основи, а и вярата на жителите на Пернишка община и област през 2012 г.

В гр. Перник, пред храм „Св. Йоан Рилски“, епископ Поликарп, в съслужение с духовенството при храма и гости, отслужи водоосвещение за здраве и благословение на жителите на града, както и прочете молитва към Бога за предпазване на населението от земетресения, катаклизми и природни бедствия.

Бе осветен и курбан-обща трапеза, за сплотяване и единство на населението.

Годишнината от земетресението в пернишко бе организирано от Община Перник и Софийска света митрополия.

На водоосвещението пред храма присъстваха и г-жа Вяра Церовска, кмет на Община Перник, г-н Александър Александров, народен представител в 44-то Народно събрание на Р България, както и представители на различни институции и организации от Перник и региона.

След края на богослужението, епископ Поликарп се обърна със слово към присъстващите, в което ги призова да пренебрегнат материалното и бездуховното, а прегърнали вярата, духовното и добродетелите, да вървят напред и се радват на здраве, благоденствие, мир, любов и просперитет. Епископ Поликарп приветства всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и от негово име ги благослови и вдъхнови за духовен и мъдър живот.

След отбелязването на годишнината в гр. Перник, епископ Поликарп посети с. Дивотино, където отново отслужи водоосвещение, поръси за здраве присъстващите и им преподаде благословението и молитвата на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content