Продължете към съдържанието

Епископ Поликарп бе удостоен със званието „Почетния знак“ на гр. Сливница

IMG00013487На 24 май – Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост, гр. Сливница отбелязва своя празник.

По този повод на 23 май, в навечерието на празника на града, в Арена „Сливница“, гр. Сливница се проведе празничен концерт и бе дадено тържествено начало на празника на героичния град.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, гост на празника на Сливница бе Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Празникът бе уважен и от г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма.

Епископ Поликарп поздрави с празника на светите равноапостолни братя Методий и Кирил всички присъстващи от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и сили, за да бъдат достойни последователи на нашите първоучители и подражават на вярата, надеждата и любовта им, както и да разпространяват тяхното дело. Той благодари на всички, които са се потрудили за организирането на преподаването на предмета „Религия“ в Сливен, както и на всички дали своята лепта за ремонта на храма, посветен на светите братя Методий и Кирил.

На тържествена церемония, преди традиционния концерт в чест на празника, от кмета на гр. Сливница г-н Васко Стоилков и председателя на общинския съвет на града г-н Марин Павлов, със званието „Почетен знака“ на гр. Сливница, бе удостоен Белоградчишкият епископ Поликарп.

Епископ Поликарп благодари на кмета на гр. Сливница и председателя на общинския съвет за високата чест и уважение, и заяви, че това го задължава да бъде още по-отговорен в своето служение и да бъде по-близо до хората и техните нужди.

Снимки: Огнян Панов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content