Продължете към съдържанието

В София бе осветен параклис посветен на св. Фанурий

381На 17 юни Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети новоизградения храм „Св. мчк. Фанурий“, гр. София, р-н „Слатина“, кв. „Христо Ботев“; където с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит извърши водоосвещение.

Водоосвещението бе извършено, като по този начин бе осветен новоизградения храм и се даде възможност християните да го ползват за молитвен дом.

Новият храм е изграден на терен предоставен от общинското ръководство на р-н „Слатина“, а закупуването и монтирането на храма е благодарение на личното дарение и ктиторство на ставрофорен иконом Александър Георгиев и неговото семейство.

В богослужението съслужиха ставрофорен иконом Александър Георгиев, ктитор на храма, ставрофорен иконом Николай Георгиев, ставрофорен иконом Василий Сарян, свещеник Захарий Димитров и йеродякон Вартоломей.

Молитвено участие в службата взе и г-жа Наталия Стоянова, кмет на р-н „Слатина“, гр. София.

В своето слово към присъстващите, епископ Поликарп благодари на Бога за великите му благодеяния, както и не скри радостта си от изграждането на още един православен храм в София, който ще бъде вдъхновение и благодатна опора на жителите на р-н „Слатина“ и на гражданите на София.

Епископ Поликарп благодари от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на г-жа Стоянова, за това, че общинското ръководство е предоставило имот за православен храм, както и на ставрофорен иконом Александър Георгиев за щедростта и добрия пример, който дава на своите събратя и на благочестивия ни народ и им пожела здраве, благоденствие и преуспяване в доброто и полезното.

Всички присъстващи бяха поръсени за здраве и благословение, както и се запознаха с предстоящия проект по организирането на парковото пространство около храма.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content