Продължете към съдържанието

Празничен водосвет във ВТУ „Тодор Каблешков“, гр. София

00000019На 29 юни в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, гр. София, бе отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението се състоя в навечерието на празника посветен на всички български светии, който църквата отбелязва тази година на 30 юни, поради това, че с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в двора на висшето учебно заведение предстои да бъде въздигнат храм „Всички български светии“.

Водоосвещението с благословението на патриарх Неофит извърши Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със свещенството от столичния храм „Св. Троица“, кв. „Слатина“, в чиито предели се намира учебното заведение и новостроящия се храм.

След водосвета, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп поздрави проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“ с инициативата в дните на двудневните културно-развлекателни събития „Музикален уикенд под звездите“, провеждащи се в двора на ВТУ, да бъде извършено водоосвещение, за да се запознаят повече хора с инициативата на висшето учебно заведение и да бъдат събрани по този повод необходимите средства за построяването на храма.

Епископ Поликарп се помоли, щото Бог да благослови инициативата и да насърчи благочестиви и достойни християни да подкрепят духовното дело.

След молитвеното последование на водоосвещението прозвучаха  църковни песнопения в изпълнение на смесения хор на транспортните работници с диригент Петър Матев.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content