Продължете към съдържанието

Водосвет за началото на учебната година в РУО София-град и София-регион

P1160768Първият учебен ден, който тази година е на 16 септември, бе отбелязан с тържествени водосвети в сградите на Регионалните управления на образованието за София-град и София-регион.

С благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, водосветите бяха отслужени от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с йеромонах Мелетий, заместник-ректор на Софийска духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, както и свещеник Костадин Тренев.

За здраве и спасение бяха благословени и поръсени със светена вода офисите и служителите на двете учреждения заедно с техните началници, съответно д-р Ваня Кастрева – на РУО София-град и г-жа Росица Иванова – на РУО София-регион.

Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави всички трудещи се в двете учреждения от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, като им пожела „лека, благословена, изпълнена с всяко благо и изобилие на добри дела нова учебна година“ и подари на присъстващите по един православен календар за идната година.

От своя страна служителите на Регионалните управления на образованието благодариха за духовната радост от височайшето посещение, като посрещнаха своя архиерей и духовниците с богата трапеза и усмивки на лицата, а г-жа Росица Иванова подари на викария на Софийския митрополит многоцветен букет и икона на Св. Богородица.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content