Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман

thumbwm php4В сградата на Софийска св. митрополия се състоя днес срещата между Българския патриарх Неофит и изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Джъстин Фридман. Приемът премина в дух на приятелство и бяха споделени различни мисли около религиозната свобода у нас и в САЩ, а на него участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска митрополия.

Негово Светейшество сподели, че отношенията между църквата и държавата са добри и това, че БПЦ-БП се старае да има добри контакти с държавните институции.

"Българската православна църква подпомага и подкрепя всички добри инициативи в обществото. Полагаме усилия в обединяването на обществото и подкрепяме важните инициативи, които се провеждат у нас", каза патриарх Неофит и обърна внимание и на сънародниците ни, които живеят в САЩ. Той говори за служението на българската епархия в САЩ, Канада и Австралия.

На срещата основно внимание бе обърнато и на работата на Църквата с младите хора и подрастващото поколение, както и желанието на БПЦ да бъде въведена задължелната форма на обучение на предмета "Религия" в българското училище. Споделени бяха и проекти, по които Църквата работи, за да утвърди вярата в младите хора.

Срещата завърши с надежда за съвместна и ползотворна работа.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

https://www.youtube.com/watch?v=86SkM0QfKXA&feature=youtu.be

Visits: 0

Skip to content