Продължете към съдържанието

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с дарителя Игнат Канев

0На 13 октомври Негово Светейшество патриарх Български и митрополит Софийски Неофит прие големият църковен дарител г-н Игнат Канев в патриаршеския дом на Софийска света митрополия. Негово Светейшество поздрави още веднъж г-н Канев за високата награда на Св. Синод за църковни заслуги орден „Св. Кирил и Методий“ – първа степен, който му бе връчен т. г., на 44-тия Български епархийски събор в задграничната ни епархия в САЩ, Канада и Австралия.

От своя страна, г-н Канев изказа своята огромна благодарност на Българския патриарх и на Св. Синод за високата награда, с която е удостоен. Гостът сподели и изключително добрите взаимоотношение с българския митрополит в задграничната ни епархия – митрополит Йосиф, който се труди неуморно за духовното обгрижване на сънародниците ни в Америка.

Светейшият патриарх благодари на госта за добротворството проявено към св. ни Църква, към българите в Америка, както и за помощта, която оказва на митрополит Йосиф. Срещата завърши с благопожелания за здраве, радост и осъществяване на добрите начинания в полза на Църквата и страната.

Текст и снимки: Здравко Кънев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Visits: 0

Skip to content