Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит се срещна с Турския посланик у нас

thumbwm php5Преди да замине за родината си досегашният посланик на Р Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

Срещата се състоя в Софийска св. митрополия, а на нея участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

Посланик Улусой заяви, че в досегашната си работа с българските институции отношенията му с Българската църква са били най-ползотворни. Той допълни, че в сърцето му страната ни ще остане приятелска и изрази надеждите си и в бъдеще да посещава България.

Патриарх Неофит припомни на г-н Посланика визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал Фенер, както и за срещата с президента на Турция Реджеп Таип Ердоган.

Негово Светейшество подчерта, че в отношенията си към нашите сънародници в Турция, държавната власт е оказвала винаги съдействие и помощ, както е и подпомагала реставрирането и консервацията на християнските храмове. В бъдещите трудове на Н. Пр. Хасан Улусой, Светейшият патриарх пожела успех.

Източник: https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=303441

Visits: 0

Skip to content