Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит участва в откриването и освещаването на реновирана клиника към болница „Пирогов“

1250996На 24 октомври с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит в столичната болница УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” бе открита изцяло ремонтираната и обновена Клиника по изгаряния и пластична хирургия.

Събитието по откриването започна с тържествен водосвет, оглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, както и свещеник Костадин Тренев.

Молитвено участие взе и Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, който заедно с редица високопоставени лица след водосвета преряза лентата на новия специализиран комплекс.

На събитието присъстваха министърът на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, зам. министри, изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, координаторът на клиниката доц. д-р Мая Аргирова, както и голяма част от лекарите и работещите в болничното заведение.

В своето приветствено слово Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави духовниците, спомоществувателите и всички присъстващи с обновяването на клиниката, като им отправи благопожелания за духовна утеха и добро здраве. Викарият на Софийския митрополит от името на Негово Светейшество Неофит и Софийска света митрополия подари на доц. д-р Мая Аргирова Богородичната икона „Всех скорбящих радост“, за благословение на всички работещи и лекуващи се в специализирания комплекс.

Също така Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, заедно с Белоградчишкия епископ Поликарп, посетиха децата, лекуващи се в клиниката, като подариха на тях и на болничните служители и спомоществуватели малки икони, пожелавайки им крепко здраве и душевно спасение.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content