Продължете към съдържанието

Водоосвещение в Столична община за началото на новия мандат на г-жа Фандъкова и новия Общински съвет

534 scaledНа 12 ноември в заседателната зала на Столичния общински съвет се проведе тържествена сесия, на която новоизбрания кмет на София, районните кметове и общинските съветници на общината дадоха клетва за достойно и отговорно управление и работа.

След клетвата, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по покана на г-жа Йорданка Фандъкова, бе извършен водосвет и молебен за благословено начало на работата на общинските съветници и кметовете.

Водоосвещението извърши Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и свещеник Костадин Тренев.

Белоградчишкият епископ Поликарп прочете приветствие към г-жа Фандъкова от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Епископ Поликарп, също така, поздрави и всички новоизбрани кметове и общинските съветници, като им пожела достойно и благословено начало и мъдрост в управлението на София.

На г-жа Фандъкова, епископ Поликарп поднесе икона с образа на Света Богородица, от името на Негово Светейшество и й пожела здраве, радост и много сили в нелекото служение.

Всички присъстващи, кметове и общински съветници, бяха поръсени за здраве и благословение.

Духовниците, дошли да дадат духовно начало на работата на г-жа Фандъкова и общинския съвет на Столична община, посетиха всеки кабинет в общината и поръсиха всички за здраве, Божия подкрепа и опора.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content