Продължете към съдържанието

Празник за Въведение Богородично в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Дупница

49060950537 5d1febcf71 oНа 13 ноември се проведе второто мероприятие свързано с предстоящия празник Въведение Богородично.

Денят в БПЦ-БП от 1929 г. се чества като Ден на православната християнска младеж и семейство.

По този повод Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, утвърди специална програма, в която са включени големите епархийски центрове, в които с концерти, срещи и празници за Въведение Богородично, да бъде почетен, както празника, така и православните християни, които имат нужда от подкрепа, обгрижване, благословение и единение.

Вторият празникът, по програмата, за Въведение Богородично се проведе в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Дупница.

Град Дупница бе посетен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, архимандрит Евтимий и г-н Иван Тупаров, технически сътрудник при Духовно-просветния отдел на Софийска света митрополия.

Пред храма епископ Поликарп бе посрещнат от иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия и от дупнишкото свещенство.

Концертът за Въведение Богородично бе в изпълнение на църковния хор при храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, както и от мъжки хор „Св. Йоан Рилски“, към община Дупница.

Поздрав и приветствие към епископа и гостите поднесе иконом Георги Паликарски.

След концерта, поздрав и слово към всички присъстващи, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, поднесе епископ Поликарп, който благодари на организаторите на празника и изпълнителите, а и на всички присъстващи здраве, благословение от Бога и утвърждаване в доброто и полезното.

На двата хорови състава, взели участие в тържеството, епископ Поликарп поднесе диптих, с образа на Господ Иисус Христос и Света Богородица.

Всички ученици получиха икона с образа на Господ Иисус Христос – „Добрия пастир“.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content