Продължете към съдържанието

Концерт на децата от град Радомир по случай Въведение Богородично

1370243На 15 ноември, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, в читалището на гр. Радомир „Напредък 1895“ се проведе празничен концерт от програмата на Софийска света митрополия по повод Деня на православната християнска младеж и семейство Въведение Богородично.

Деца и младежи от две детски градини и три училища в гр. Радомир, под ръководството на своите учители и възпитатели, изпълниха пред събралата се публика разнообразни песни, молитви и рецитали на стихотворения. Концертната зала бе ухрасена от множеството изобразителни произведения на децата, рисуващи християнски образи и мотиви. Организатор на концерта бе г-жа Лидия Блажкова, дългогодишен учител по Религия-Православие в гр. Радомир, а морално и материално подкрепи събитието кметът на Община Радомир г-н Пламен Алексиев, който подпомага и преподаването на часовете по Религия-Православие в местните училища и детски градини.

На концерта присъстваха Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия и предстоятел на храм "Св. Димитър" в гр. Радомир, г-н Пламен Алексиев, кмет на Община Радомир, дякон Спас Рангелов, г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Софийска света митрополия, кметът на Община Радомир, педагози, родители и гости.

В своето слово до всички директори, учители, изпълнители, организатор и публика, ставрофорен иконом Ангел Ангелов отправи благослов и поздравления от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, като добави: „Негово Светейшество се моли за „най-малките“ да възрастват в християнската добродетел и навсякъде да демонстрират едно – любовта си. Защото онзи, който обича, той е Христовият. Да бъдем Христови и винаги в света да показваме точно това – любовта си!“

На всички учители и ученици Софийска света митрополия подари икони, а в знак на благодарност г-жа Лидия Блажкова почерпи църковната делегация с известната в цяла България радомирска боза.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content