Продължете към съдържанието

Приветствие от Федералния австрийски президент до Българската църковна община във Виена

Федерален президент

Александер Ван дер Беллен

 

Ваше Светейшество!

Мили членове на Българската православна църковна община!

 

По случай 50 годишнината от основаването на Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски” бих желал многосърдечно да Ви изкажа моите благопожелания. Основаването на Вашата Църковна община беше едно от първите в рамките на влезлия в сила по онова време Закон за православните и Вашият юбилей е особено основание за празнуване, а също и повод за радост!

Българската православна църковна община е за множество хора духовна Родина. Тя е свързващ пункт за живеещите в Австрия българки и българи. Вашата Църковна община е също така един красив символ на връзката между Австрия и България. За радост през изминалите десетки години тя непрекъснато се разрастваше.

Вашата активност и личната ангажираност на членовете на Вашата Църковна община и тази на предстоятеля (на първия свещеник), било в духовната, социалната или обществената област, със сигурност допринесоха за това разрастване изключително много. Това важи и за прекрасните отношения с другите Църкви, както и за участието в Австрийския Съвет на Църквите.

Благодаря Ви за многообразната дейност и Ви пожелавам от името на Република Австрия, но също и лично, не само за Вашия особен юбилей, но също и за идващите 50 години много радости и успехи !

Ваш:

                                    Александер Ван дер Беллен

Visits: 0

Skip to content