Продължете към съдържанието

Празничен концерт в гр. Ихтиман за Деня на християнската младеж и семейство

1370372На 18 ноември в читалище „Слънце 1879“ в гр. Ихтиман се проведе празничен концерт от програмата на Софийска света митрополия по случай празника Въведение Богородично – Ден на православната християнска младеж и семейство.

На организираното с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български събитие присъстваше Негово Високоблагоговейство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, свещеник Костадин Тренев и г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Софийска света митрополия, посрещнати топло от Негово Високоблагоговейство ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, заедно с местни духовници, г-жа Даниела Митова, зам. кмет на Община Ихтиман, организаторът г-жа Елена Серева, доктор по Християнско изкуство и дългогодишен преподавател по Религия и Изобразително изкуство.

В читалището бе открита и изложба от произведенията на възпитаниците на г-жа Серева от предучилищна и началноучилищна възраст, а нейни авторски икони украсяваха концертната зала.

Деца и възрастни се включиха с рецитал, певчески и танцови изпълнения в концерта, за радост на множеството духовници, гости, родители и приятели.

В края на концерта ставрофорен иконом Ангел Ангелов отправи поздравления и благослов до всички присъстващи от името на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, като сподели и вдъхновяващи слова за предстоящите празници: „Важното нещо в този свят е любовта. Ние все по-малко и по-малко отдаваме чувствата си един на друг. Но любовта е онази сила, която прави така, че да не оставаме сами, да изграждаме семейства. Чрез тази любов ние възпитаваме децата си, след това я отдаваме на внуците си, за да живеем в един свят от любов. Защото както бе казал и св. ап. и ев. Йоан Богослов – самият Бог е любов.“

От името на Софийска света митрополия ставрофорен иконом Ангел Ангелов връчи икони на всички участващи, а от името на организаторите г-жа Елена Серева му подари една от най-добрите детски рисунки с образите на св. Анна и Пресв. Богородица.

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content