Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня за Въведение Богородично

13809061На 20 ноември, в навечерието на големия християнски празник Въведение Богородично, в едноименния храм край езерото в столичния ж.к. „Дружба 1“ бе отслужена Архиерейска вечерня.
С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит тя бе предстоявана от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.


Във вечерното молитвено последование взеха участие  храмовите духовници: протойереите Илия Манолов и Владимир Дойчев, свещениците Костадин Тренев и Владимир Георгиев, и дякон Лука Китин.
В богослужбата  молитвено участва ставр. ик. Христо Пудин – предстоятел на църковното настоятелство и голямо множество народ, отделил от вечерното си време и въпреки ноемврийския дъжд бе дошъл да се помоли в тържествуващия храм.
За молитвеното настроение на многобройните миряни, дошли да се помолят на Божията Майка в този малък, но с буден духовен живот храм, допринесоха песнопенията на певците, ръководени от д-р Андрей Касабов.
По време на богослужението бе отслужено последованието на петохлебието, което бе раздадено на присъстващите след края на вечернята.
С пастирско, поучително слово за Пресвета Богородица към преизпълнилото малкия храм богомолно множеството се обърна епископ Поликарп, който призова да подражаваме на живота и делата на светите праотци Йоаким и Анна и на малката Дева Мария.
Владиката поздрави с Богородичния празник свещениците, църковното настоятелство и енориашите и им преподаде отеческото благословение на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит като благопожела: здраве, радост и духовни сили.
Поздрав и букет цветя към епископ Поликарп поднесе ставр. ик. Христо Пудин, който на епископ Поликарп, затова че е уважил празника на енорията.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content