Продължете към съдържанието

Празник за децата на Кюстендил в чест на Въведение Богородично

1380058На 20 ноември, съгласно програмата на Софийска света митрополия за празника Въведение Богородично в Кюстендил се състоя празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство и православната младеж.

Той се състоя в залата на килийното училище в гр. Кюстендил и на него присъстваха Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, ик. Генади Генадиев, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия и предстоятел на храм "Св. Мина", г-н Светослав Димитров Василев, зам. кмет "Култура, образование, туризъм, младежки дейности и спорт" в община Кюстендил, г-н Иван Тупаров от Духовно-просветния отдел на Софийска света митрополия и координатор на празничните концерти, учители, родители и деца от детска градина „Слънце“.

Залата на килийното училище се превърна в своеобразна класна стая, в която всички присъстващи под ръководството на г-жа Любляна Начева и нейния сътрудник – кукловод,  станаха ученици по вероучение и научиха за предстоящия празник Въведение Богородично, който е и Ден на християнското семейство и учаща се православна младеж. Присъстващите имаха възможност да проследят филмираната история на един озлобен княз, който променя своите възгледи, вследствие на благочестието и търпението на един ревностен християнин и неговото семейство. Децата, от своя страна поздравиха гостите като рецитираха стихчета и изпълниха песни.

Поздрав и благословение към всички учасници отправи отец Ангел. Той поздрави малките християнчета от името Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит и ги настави да бъдат добри деца, да се обичат и да си помагат като им пожела да търсят винаги Бога в живота си.

Духовният надзорник на Софийска епархия лично раздаде на всеки от присъстващите иконки, а на организаторите икона с образа на светото семейство.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content