Продължете към съдържанието

Държавна агенция за закрила на детето проведе грандиозен празник за Въведение Богородично

5934 scaledНа 21 ноември, когато Църквата почита Въведение Богородично, Държавна агенция за закрила на детето проведе концерт за Деня на православната християнска младеж и семейство, посветен на доброто. Концертът се проведе в Зала 1 на НДК.

С благословение на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, участие в концерт взе Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия.

Официални гости на тържеството бяха и г-жа Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Р България, г-жа Йотова, вицепрезидент на Р България, министри, посланици, народни представители, началници на РУО.

Концертът бе уважен от много директори на училища, учители, родители и деца.

В началото на концерта-спектакъл „Празник на доброто“, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като пожела на всички по молитвите на Света Богородица, Бог да ги пази, закриля и поощрява в доброто и полезното.

Той поздрави най-специално г-жа Елеонора Лилова, председател на ДАЗД и й благодари за грижите и подкрепата, които оказват на семействата и децата в нужда.

Събитието отбеляза и 30-годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и се обедини върху спазването на правата на всички деца, осигуряването на тяхното щастливо детство, благополучие и израстването им като достойни и пълноправни граждани на Република България.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content