Продължете към съдържанието

В София се състоя концерт в памет на големия хоров диригент проф. Георги Робев

49153811486 2e8d38e98a o scaledНа 1 декември в Централния военен клуб, гр. София, се проведе концерт в памет на големия български хоров диригент Георги Робев. Концертът бе поп повод 85-годишнина от рождението на бележития български диригент.

На сцената на ЦВК – София, излязоха Българска хорова капела „Георги Робев“, Камерен хор „Спасение“, при храм „Св. Параскева“, гр. София, камерен хор „Георги Робев“, под диригентството на г-жа Нели Трошева и специалното участие на г-н Пламен Бейков.

В програмата на концерта бяха включени православни църковни песнопения, любими на проф. Робев, както и други произведения от световен характер и слава.

Концертът бе уважен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, иконом Кирил Попов и свещеник Костадин Тренев.

Епископ Поликарп благослови диригента и изпълнителите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве и сили, за да бъдат все така съвършени изпълнители на хоровото ни църковно творчество и музика.

От името на Негово Светейшество, епископ Поликарп поднесе на г-жа Трошева букет цветя, с думите, че се радва, че църквата ни има такива достойни хора, които се трудят чрез своя талант за благото на духовния живот и преуспяване на вярващите християни.

Снимки: Александър Ангелов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content