Продължете към съдържанието

Българският патриарх се срещна с гл. прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев

291Светейшият патриарх Неофит прие днес г-н Сотир Цацаров, гл. прокурор на Р България и неговия приемник г-н Иван Гешев. По време на срещата бяха изразени желания за бъдещи проекти, както и бяха споделени идеи за съвместно сътрудничество между прокуратурата и Църквата. Една от които е създаването на параклиси и молитвени кътове в учрежденията, които са съществували до 1945 г. в държавните институции. От страна на гл. прокурор бе споделено високото доверие, което българския народ има към Църквата, както и това че винаги се разчита на молитвената подкрепа на Светейшия патриарх Неофит.

На срещата участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод.

В края на срещата Светейшият патриарх Неофит пожела успешен мандат на г-н Иван Гешев и бяха изразени взаимни благопожелания за светло посрещане на празника Рождество Христово, както и възможност да бъдещи срещи и ползотворна работа.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content