Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит прие днес принца и велик магистър на Малтийския орден

MaltaНегово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес принца и велик магистър на суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, който е на двудневно държавно посещение у нас по покана на държавния глава. Той бе придружен от представители на Малтийския орден, както и от посланика на България във Ватикана Н.П. Богдан Паташев.

Принцът на ордена благодари за оказаната възможност и чест да се срещне с предстоятеля на родната ни Църква и изрази своето впечатление от това колко високо ценена е Българската православна църква не само в страната, но и в чужбина. Той отбеляза, че утре ще бъде открит първият за страната високотехнологичен уред за рехабилитация на деца, страдащи от детска церебрална парализа, осигурен с подкрепата на посолството на Малтийския орден. Ще бъдат доставени и ехограф за софийска болница, както и линейка за болницата в Дупница, каза президентът и изрази благодарност за даренията.

На срещата участие взеха Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

В края на срещата бяха изразени взаимни благопожелания за развитие на социално-милосърдната дейност, както и тържествено и радостно посрещане на Рождество Христово.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content