Продължете към съдържанието

Молебен за българските деца и семейства в храм “Св. Атанасий Велики”, с. Горни Лозен

86802386На 16 февруари, в Неделята на блудния син, в храм "Св. Атанасий Велики", с. Горни Лозен предстоятелят ставрофорен иконом Цанко Тотев и свещеник Георги Марков отслужиха божествена св. Литургия.
Десетки християни посетиха неделното богослужение, а за молитвеното настроение допринесоха църковните песнопения на местните клиросни певци под ръководството на Данаил Ангелов.
След светата Литургия бе отслужен и Молебен за закрила на българските деца и семейства, за благочестивия български народ и за отхвърлянето на вредни за държавата ни международни договори и споразумения.

В края на Молебена, ставрофорен иконом Цанко Тотев сподели и произнесе мъдро слово за времето, в което живеем, както и разяснение на днес прочетеното Евангелие за Блудния син. "Дано Бог да приеме това наше моление – пожела на всички достолепния духовник – и да укрепи разума на нашите управници, та когато взимат решения за доброто да не пропускат, че всичко се държи на Божиите ръце и че всичко, което Бог е определил, това става – заради човешките слабости или награди. Ние очакваме да се получи наградата от нашето моление от Този, Който има власт да я удовлетвори – Вечният Бог, Който е велик, Който всичко вижда и всичко знае."

Видео: Соня Анкова

{gallery}2020-02-17{/gallery}
https://youtu.be/A9MkuGnoto4

Visits: 0

Skip to content