Продължете към съдържанието

Архиерейска вечерня за Благовещение в базиликата „Св. София“

1700453На 24 март, в навечерието на големия празник Благовещение Богородично, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе отслужена архиерейска вечерна служба в старинния столичен храм „Св. София“.

Вечернята възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия и предстоятел на храма, иконом Стефан Пешев и свещеник Васил Танев от храмовото духовенство, свещеник Костадин Тренев и йеродякон Вартоломей.

С църковните песнопения на дякон Петър Славов, дякон Павел Димитров и Грисен Чакъри събралите се духовници и богомолен народ в старинния храм се подготвиха да посрещнат подобаващо големия Богородичен празник.

В края на вечерната служба бе отслужен и чинът на петохлебието, за здраве и спасение на християните в храма и техните близки.

Епископ Поликарп поздрави с настъпващия празник духовенството, певците и изпълнението на храма от името на Негово Светейшество патриарх Неофит, като пожела на всички „да се радват нашите сърца и да отправят благодарност към Бога за великите Му благодеяния и милости към нас… и в утрешния ден с подобаващо внимание и духовно усърдие да се съберем отново в храма, за да отслужим светата Божествена Литургия“.


Текст: Пламен Михайлов
Снимки: Пламен Михайлов (1), Александър Ангелов (2)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (1)

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК (2)

Visits: 0

Skip to content