Продължете към съдържанието

Ставрофорен иконом Цанко Тотев отбеляза своята 90-а годишнина

2020 04 02 16 55 28На 2 април 2020 г. предстоятелят на храм "Св. Атанасий Велики" в с. Горни Лозен ставрофорен иконом Цанко Тотев отбеляза своят 90-и рожден ден и 40 години свещеническо служение.

Достолепният духовник на Българската православна църква днес възглави преждеосвещена св. Литургия в храма "Св. Атанасия Велики", в съслужение със свещеник Георги Марков.

Енориаши и духовни чеда на достойния свещенослужител се бяха събрали в столичния храм на богослужение и да поздравят благоговейния рожденик, като му подариха цветя и дарове.

С вдъхновено слово ставрофорен иконом Цанко Тотев пожела на християните крепка вяра, усърдие в духовния живот и винаги да благодарим на Бога. "Непрестанно да Му се молим и винаги да се надяваме, че всякакви Божии моления от човека, които излизат от неговото сърце, достигат до Бога, когато те са придружени с пост, молитва, разкаяние и изповед, Тогава вярвайте, че те достигат до Него и грешните човеци, от които пръв съм аз, ще бъдат спасени, ще бъдат помилвани…" – завърши прочуствено словото си отец Цанко.

Снимки и видео: Енорията на храм "Св. Атанасий Велики"

{gallery}2020-04-02{/gallery}

 

Visits: 0

Skip to content