Продължете към съдържанието

Архиерейска св. Литургия в Дървенишкия манастир “Св.пророк Илия”

IMG 3820 1На 5 април, Петата неделя от Великия пост, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети Дървенишкия манастир „Св. пророк Илия“, който е разположен между сградите на столичните квартали „Младост” и „Дървеница”.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит той отслужи полагащата се през неделните дни на Великия пост Василиева св. Литургия.

Заедно с епископа в богослужбата взеха участие свещ. Харалампи Мерджанов, ефимерий на манастирския храм, свещеник Костадин Тренев и иеродякон Вартоломей.

Църковните песнопения бяха изпълнени от софийски духовници, ръководени от дякон Петър Славов.

В края на богослужението еп. Поликарп се обърна с кратко слово към присъстващите. В него той даде примера за дълбокото покаяние на днес честваната св. Мария Египетска.

„Нека се утвърди всеки един от нас в молитва, покаяние, изповед и да бъде изпълнител на Христовите заповеди и Христовите обещания.“

Владиката преподаде отеческия благослов на Българския патриарх Неофит и отправи благопожелания на игумения Матрона и сестринството, както и на всички, които се трудят и посещават светата обител.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК


 

Visits: 1

Skip to content