Продължете към съдържанието

Посрещане на частица от Св. Животворящ Кръст Господен в Кюстендилска духовна околия за празника Въздвижение

0 01С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит на 13.09.2020 г., в 16.45 ч., в навечерието на празника Въздвижение на Св. Кръст Господен (Кръстовден), в храм „Успение Богородично”, гр. Кюстендил бе посрещната частица от Св. Животворящ Кръст Господен, която се съхранява в Искрецкия манастир „Успение Богородично”, Годечка духовна околия, вградена в специално изработен кръст, за поклонение и благословение на вярващия народ в Кюстендилска духовна околия.

Свещеният символ бе донесен от Архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия и игумен на Св. Обител, и посрещнат в митрополитския храм от Архимандрит Исаак и духовенството при околията.


За да посрещнат частицата от Св. Кръст бяха дошли духовници, моняхиня Фотиния, игумения на Граничката Св. Обител „ Св. ап. и ев. Лука”, градоначалникът – г-н Петър Паунов и семейството му, г-жа Надя Каратова, заместник кмет на Община Кюстендил и много миряни, живеещи в града и околните населени места.

В храма бе отслужена велика вечерня  по повод празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен.

В края на богослужението Архимандрит Исаак приветства Архимандрит Януарий с пристигането му в духовната околия, изказвайки и благодарност, първом на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, а след това и нему, за  донесените в гр. Кюстендил благословение, радост и утеха на всички православни християни. От своя страна Архимандрит Януарий изказа благодарност за отправената към него покана.

{gallery}2020-09-13{/gallery}

 

Visits: 0

Skip to content