Продължете към съдържанието

Молебен по случай началото на новата учебна година в гр. Кюстендил

0 5На 15.09.2020 г. от 9.00 ч. в храм „Успение Богородично” бе отслужен молебен пред частицата от Св. Кръст Господен, донесена за поклонение и благословение на жителите в Кюстендилска духовна околия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, по случай празника Въздвижение на Честния Кръст.

Молебенът бе отслужен по повод  началото на учебната 2020/2021 г., за благословение на учениците, учителите и всички трудещи се в образователната система.

Същият бе оглавен от архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия и игумен на Искрецкия манастир „Успение Богородично”, гост в Кюстендилска духовна околия, в съслужение с архимандрит Исаак и духовници от околията.

На молитвеното последование присъстваха: г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил, г-жа Михаела Крумова, председател на Общинския съвет, заместник кметовете: г-жа Надя Каратова и г-н Светослав Василев, представители на други институции в областния град и вярващ народ.

В края на молебена архимандрит Исаак поздрави всички присъстващи в храма. Същият благопожела, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, от името на духовенството при околията и от свое име, на всички учащи се, обучаващи и трудещи се в българските училища здраве, мир и Божие благословение през новата учебна година, а също така сили и мъдрост, имайки добрия пример на българските първоучители и духовни водачи, които са се трудили на просветното поприще.

След молебена бяха посетени кюстендилски училища и детски градини, където бяха извършени и водосвети за благословение на присъстващите.

{gallery}2020-09-15{/gallery}

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content